Hotellit


The Hotel Maria

Projekti

Poikkeuksellisen haastava rakennustyö ja keväällä 2021 alkaneen suunnittelutyömme tulos valmistui Kruununhakaan. Helsingin luksushotellitarjonta sai aivan uuden ulottuvuuden, kun The Hotel Maria avasi ovensa joulukuussa 2023 ja viimeisimmät rakennukset valmistuvat keväällä 2024.

The Hotel Maria on neljän upean suojellun rakennuksen kokonaisuus, jotka yhdistyvät toisiinsa tunnelilla ja kahdella sillalla muodostaen viehättävän puutarhapihakokonaisuuden. Rakennukset on suunnitellut Evert E. Lagerspetz vuosina 1885–1930.

”The Hotel Mariasta tulee kansainvälisen tason luksushotelli. Se erottautuu Helsingin hotellitarjonnasta suurilla huoneilla, runsaalla sviittien määrällä ja kylpyhuoneisiin sijoitetuilla höyryhuoneilla, saunoilla ja kylpyammeilla. The Hotel Maria tulee kasvattamaan merkittävästi Helsingin keskustan sviittitarjontaa 40 sviitillään. Kaikki 117 huonetta ovat keskikooltaan kaksinkertaisia Suomessa totuttuun verrattuna. Olemme panostaneet erityisesti huoneiden Spa-kokemukseen tuomalla kylpyhuoneisiin saunoja, höyryhuoneita tai kylpyammeita. Kaikki huoneet ovat vaikuttavia ja tilan tuntua maksimoi jopa neljän metrin huonekorkeus. Lisäksi vanhat holvikaari- ikkunat ja rakennuksen historiasta kumpuava henki ovat jotain ainutlaatuista. Sellaista ei uudistuotannossa voi tavoittaa”, Samla Capitalin perustaja Samppa Lajunen kertoo.

Jaakko Puro Oy /Puroplan Oy on vastannut hotellin layout- ja sisustussuunnittelusta sekä Samla Capitalin Jana Saskon ja Samppa Lajusen kanssa konseptin suunnittelusta.

 

Galleria