Hotellit


Hotel Lilla Roberts

Tyyppi
Hotellit
Alue
Helsinki
Asiakas
Hotel Lilla Roberts
Suunnittelija
Jaakko Puro
Vuosi
XXXX
Tila
Valmistunut

PROJEKTI

Puroplan suunnitteli Iso-Roobertinkadulle, alun perin sähkölaitoksen pääkonttorina palvelleeseen rakennukseen 130 huoneen luksushotellin, jossa mukavuus ja tyyli kietoutuvat yhteen rennon kodikkaaksi kokonaisuudeksi. Art deco -henkiseen hotelliin kuuluu eri huonekategorioiden lisäksi sisäpihalle avautuva tunnelmallinen ulkoterassi, modernit neuvottelutilat, oma bistro Krog Roba sekä aulabaari Lilla E, jonka cocktailit ovat tulleet tunnetuksi Helsingin yöelämässä.

Projekti toteutettiin tiiviissä yhteistyössä rakennusvalvonnan ja Helsingin kaupunginmuseon kanssa, arvokkaan rakennuksen historiaa ja suojeltuja elementtejä vaalien. Talon vanhimmat osat on suunnitellut arkkitehti Selim A. Lindqvist, joka tunnetaan muun muassa Töölön raitiovaunuhallien, Hietalahden kauppahallin sekä useiden helsinkiläisten liikerakennusten suunnittelijana. Ennen Lilla Robertsin aikakautta rakennuksessa ehti toimia niin Helsingin energian pääkonttori ja sähkövoimala kuin Helsingin poliisilaitoskin.

Vuonna 2015 valmistunut Lilla Roberts on hotelli, joka toi hyggen Helsinkiin ja osoitti, että huippuhotelli voi nousta myös syrjään pääkaduilta. Hotellihanke käänsi tuoreen lehden uinuvan korttelin historiaan tuoden uutta sykettä myös Kaartinkaupungin ravintolaelämään.

Puroplan vastasi projektissa pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta.

Hotel Lilla Robertsin sivustolle >

GALLERIA