Hotellit


Hotel Haven

Tyyppi
Hotellit
Alue
Helsinki
Asiakas
Hotel Haven
Suunnittelija
Jaakko Puro
Vuosi
XXXX
Tila
Valmistunut

Projekti

Hotel Haven on Helsingin ydinkeskustan leikkisä ja sympaattinen hotellikokonaisuus, jonka kruunaavat komea sisäänkäynti sekä näyttävästi valaistu marmoriaula ranskalaistyylisine portaikkoineen. Puroplan vastasi kohteessa sekä hotellin alkuperäisestä suunnittelutyöstä että tammikuussa 2017 avatun laajennuksen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Havenissa yhdistyvät sen suunnittelijoiden parhaat hotellikokemukset Aasiasta ja Euroopasta, mikä näkyy vierailijoille elävän tulen luomana tunnelmana ja lämpönä heti aulaan astuessa. Ranskan maaseudun inspiroimat yksityiskohdat koristeellisista valaisimista aina loungetyylisen baarin notkuvaan juomapöytään tuovat tiloihin mannermaisen rentoa tyylikkyyttä, mutta Havenin todellisen hengen luovat sen erilaiset intiimit huonetilat. Avarat ja raikkaat huoneet on suunniteltu kangasvalinnoista lähtien miellyttämään vaativaakin matkailijaa, ja tiettävästi Havenin on Suomessa vieraillessaan ottanut omakseen muun muassa Ruotsin kruununprinsessa Victoria perheineen.

Projektiin kuului varsinaisen hotellin ohella myös pihapiirissä toimiva ravintola Havis, joka tuotiin julkisivuja peittävien markiisien ja katosten avulla osaksi samaa näyttävää kokonaisuutta. Hankkeen todelliseksi taidonnäytteeksi muodostui keskelle hotellikorttelia jäävä Etelärannan ja Unioninkadun välinen yhteys, Viktor Ekin kuja, joka oli säilytettävä virallisena kulkureittinä. Vanhat portaikot ja rakenteet purettiin, ja kadun yli rakennettiin kansi yhdistämään aula ja vastaanottotila baareineen. Helsingin kaupunki noteerasi uudistuneen Viktor Ekin kujan Rakentamisen Ruusu -palkinnon ehdokkuudella, mainiten sen Helsingin ainoaksi marmorista rakennetuksi, takalla valaistuksi ja lämmitetyksi kaduksi.

Puroplan vastasi kohteen pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta.

Hotel Havenin sivustolle >

KATSO MYÖS

GALLERIA