Hotellit


Hotel Fabian

Tyyppi
Hotellit
Alue
Helsinki
Asiakas
Fabian
Suunnittelija
Jaakko Puro
Vuosi
2015
Tila
Valmistunut

PROJEKTI

Pitkään ykkössijaa Helsingin hotellien joukossa pitänyt Hotel Fabian oli alun perin vaatimaton ja huonokuntoinen funkisrakennus, joka saneerattiin Puroplanin johdolla täydellisesti luksushotellikäyttöön. Kokonaisvaltaisessa muutosprojektissa julkisivun funkisdetaljeja korostettiin ja aikakaudelle ominaisia yksityiskohtia tuotiin muun muassa sisäpihan kaiteisiin ja katoksiin.

Fabianin valttina on ylellinen kotoisuus, jossa näkyy vaikutteita tanskalaisen maaseudun eleettömän mukavasta elämäntyylistä. Hillityn mustavalkoista yleisilmettä maustavat muutamat tarkkaan harkitut väriläiskät ja esimerkiksi Lux-huoneiden pehmeyteen rosoa tuovat rouhean valkoiset tiilipinnat. Sisätiloissa aikakauden tyyli ilmenee vain hienovaraisina vihjeinä kalustuksessa ja värien käytössä, mutta kokonaisuutena sisustus henkii erään asiakkaan sanoin “aitoa New York -funkista”.

Kysytyimpinä Fabianissa ovat vuodesta toiseen säilyneet sisäpihan omilla sisäänkäynneillä varustetut Lux-huoneet, jotka on suunniteltu luomaan asukkailleen tunnelmaa “kodista kaukana kotoa” myös pidemmillä kaupunkivierailuilla.

Puroplan vastasi projektissa pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta.

Hotel Fabianin sivustolle >

KATSO MYÖS

GALLERIA