Uudistunut klassikkohotelli Kimmel tarjoaa Pohjois-Karjalaista luksusta Joensuussa

Uudistimme Original Sokos Hotel Kimmelin perusteellisesti alle vuodessa. Vahvat, mystiikkaa henkivät värit ja luonnonmateriaalit tarjoavat vierailleen nykykarjalaista luksusta. Hotelli on iso tapahtumakokonaisuus, jossa vierailijat voivat nauttia ylellisistä puitteista Pielisjoen rannalla.  

Yli 20 miljoonaa maksaneessa projektissa uudistettiin kaikki Kimmelin 230 huonetta ja tehtiin kattokerrokseen seitsemän uutta sviittiä parvekkeineen ja saunoineen. Hotelliin saavuttaessa uudistunut julkisivu ja laajennettu kokoustila antavat vaikutelman kokonaan uudesta rakennuksesta. Aikaisemmin ahdas ja hiukan tunkkainenkin aula- ja ravintolakokonaisuus on saanut valoisan ilmeensä ulkoseinien avaamisen jälkeen. 

Jaakko Puro Oy toimi kokonaisuuden pääsuunnittelijana ja vastasi myös kaikkien tilojen sisustus-suunnittelusta. Sofie Sommer-Ryynänen, Niina Isojärvi ja Vesa Olkkola hoitivat arkkitehti- ja pääsunnittelutehtävät. Minna Keltto vastasi sisustus-suunnittelun toteutusaineistosta.

Työ jatkuu, suunnittelemamme asemakaava pitää sisällään mahdollisuudet mittaviin hotelli- ja kylpylälaajennuksiin, joiden suunnittelutyö on jo kylpylän osalta käynnistynyt. 

(Valokuvat: Puroplan, Original Sokos Hotel Kimmel)