Scandic Grand Central on avattu – Ainutlaatuinen hotelli Helsingin paraatipaikalla

Yksi Helsingin upeimmista ja ainutlaatuisimmista hotelleista avattiin rautatienasemalle huhtikuussa 2021. Jaakko Purolla ja Puroplanilla on ollut kunnia toimia projektin sisustusarkkitehteina.

Scandic Grand Central on toteutettu VR:n entiseen hallintorakennukseen osana Helsingin päärautatieasemaa. Suomen ehkä merkittävin rakennus vuodelta 1909 on Eliel Saarisen suunnittelema. Merkittävän museokohteen suunnittelu ja toteutus kesti lähes 4 vuotta ja avautuessaan on yksi suomen suurimmista hotelleista.

Hotelli remontoitiin ja sisustettiin alkuperäistä kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston kanssa. Sisustuksessa on käytetty Eliel Saarisen suunnittelemia kalusteita sekä valaisimia, ja alkuperäisiä yksityiskohtia löytyy muun muassa pääaulasta, vanhan puolen suojelluista ovista sekä porraskäytävistä.

”En halunnut tehdä sisustuksesta Eliel Saarisen hotellia, vaan hotellin, joka on tehty tähän päivään ja tulevaisuuteen Saarisen hienoissa puitteissa. Rakennus on riittävän vahva itsessään kertomaan historiansa. Tarkoitus ei ollut tehdä museota, vaan modernin rakennus vanhoissa puitteissa”, sisustussuunnittelusta, konseptisuunnittelusta ja hotellin layotista vastannut Puroplan Oy :n toimitusjohtaja, sisustusarkkitehti Jaakko Puro toteaa Projektiuutisten artikkelissa.

Historiallisesta luonteestaan huolimatta Scandic Grand Central on moderni, nykyvaatimukset täyttävä hotelli monenlaisen matkailijan tarpeeseen. Hotellissa on kaiken kaikkiaan 491 tyylikästä huonetta. Niiden lisäksi vierailijoiden tarpeita palvelevat coworking -tila, 12 kokoustilaa, 500 hengen juhlatila, ravintola Brasserie Grand ja Bar G.

Huoneista aukeavat upeat näkymät Helsingin keskustaan. Huoneesta riippuen vierailija pääsee ihailemaan Kansallisteatteria, Ateneumia, asemalaiturin vilinää, hotellin upeaa sisäpihaa tai Kaisaniemen puistoa. Rakennuksen alkuperäisen osan huoneet ihastuttavat historiaa henkivillä ruutuikkunoilla ja leveillä ikkunalaudoilla, uudisosassa taas rouhean modernin valoisat huoneet jatkavat tilaa kaupungin näkymiin.

Grand Centralissa viihtyvät niin kaukaa tulleet kuin staycationilla viipyvätkin, sillä keskeinen sijainti tarjoaa erinomaiset liikenneyhteydet ja lyhyet välimatkat kaikkiin Helsingin keskustan nähtävyyksiin.

Muun muassa Projektiuutiset, Rantapallo, Iltalehti sekä Matka-Suomi ovat kirjoittaneet hotellista. Tutustu juttuihin näistä linkeistä:

Kuvia Scandic Grand Centralista voit klikata suuremmaksi alla.