Puroplan mukana toteuttamassa hotellia Helsingin rautatieasemalle – Scandic Grand Central Helsinki

Puroplan oy suunnittelee Scandic Hotelsin uutta lippulaivakohdetta Scandic Grand Central Helsinkiä Helsingin historialliselle rautatieasemalle.

Vuonna 2017 VR Group myi Helsingin päärautatieaseman yhteydessä sijaitsevan pääkonttorinsa kiinteistösijoitusyhtiö Exilionille, joka alkoi kehittää yhdessä Scandic Hotelsin kanssa hotellia historialliseen kiinteistöön.

Eliel Saarisen suunnittelema Helsingin päärautatieasema kuuluu Suomen merkittävimpiin rakennuksiin. Arvokkaan historian ja suojelustatuksen vuoksi kyseessä on haastava projekti, toteutetaan rakennusta kunnioittaen, mutta silti modernilla otteella. Hotellista tulee Scandic-ketjun ehdottomasti ainutlaatuisin ja hienoin hotelli-, ravintola- ja juhlakokonaisuus Suomen parhaalle ja näkyvimmälle liikepaikalle.

Puroplanin vastuulla on Scandic Grand Central Helsingin sisustussuunnittelun lisäksi kokonaisvaltainen layoutin suunnittelu sekä julkisivun valaistus ja valomainokset. ”Me herätämme tämän Saarisen kohteen uuteen aikaan ja kaikkien nähtäville”, toteaa Jaakko Puro.

Scandic Hotellien toimitusjohtajan Aki Käyhkön mukaan Puroplan oy valittiin mukaan projektiin sen vaativuuden vuoksi. ”Teemme ensimmäistä kertaa yhteistyötä Scandicin kanssa, ja tavoitteenamme on luoda Helsingin keskustan merkittävin hotelli”, kertoo Jaakko Puro. Valintaamme vaikutti varmasti onnistumisemme aiemmissa haastavissa suojelluissa hotellikohteissa, kuten Lilla Roberts, Arctic Light Hotel ja Hotel Havenin laajennus.

Haastavaa projektia tehdään yhteistyössä Scandic Hotelsin, Museoviraston, Arkkitehdit Soini & Horton, Futudesignin sekä Exilionin kanssa.

Suunnitteluprojekti aloitettiin vuonna 2018 ja hotellin on määrä avautua 2021. Hotelliin valmistuu 500 huonetta, upeat aulatilat, viihtyisä ravintolakokonaisuus sekä kokoustilat.

Hotelliin voi tutustua Scandicin verkkosivuilla

Moderni klassikko Helsingin Rautatientorille – Scandic Grand Central Helsinki