Napapiirihotelli toteutuu!

Vihdoinkin! Vuonna 2011 haimme asemakaavaan 14-kerroksista hotellia, ja valituskierrosten jälkeen vuonna 2019 kaavoittaja päätyi 7-kerroksiseen tynkävaihtoehtoon. Siitä huolimatta Napapiirihotelli toteutuu yhdeksänkerroksisena Jaakko Puro oy:n suunnitelman mukaisesti.

Jaakko Puro vieraili Rovaniemen kaupunginhallituksen kokouksessa esittelemässä hotellin suunnitelmia. Hallitus teki yksimielisen päätöksen rakennusoikeuden ylittämisestä, jotta Napapiirihotelli voidaan toteuttaa kaksi kerrosta korkeampana ja 1400 neliötä suurempana kuin asemakaavassa on määritelty.

“Tämä rakennus tulee piristämään Rovaniemen sotien jälkeen rakennettua karua kaupunkikuvaa huomattavasti. Uusi hotellirakennus tuo kaupungille uutta ilmettä ja sykettä sekä lisää sen vetovoimaa matkailukohteena”, kertoo Jaakko Puro.

Hotelli rakennetaan Pekankadulle Rovaniemen keskustaan. Luvassa on korkeatasoinen viiden tähden hotelli, jonka yhdeksänteen kerrokseen tulee tasokas ravintola, suuret terassiparvekkeet sekä spa&wellness-osasto. Ensimmäiseen kerrokseen suunnitellaan viihtyisät aulatilat sekä kahvila ja baari. Huoneita hotelliin tulee 130.

Rakennuksen julkisivu toteutetaan luonnonmateriaaleista. Ensimmäisen kerroksen suuret kaari-ikkunat ja ympäristö ovat luonnonkiveä ja julkisivu vaaleaa tiiltä sekä valoefektein toteutettua perforoitua levypintaa. Julkisivussa on myös runsaasti puuta.

Hotelli on jatkoa Puroplanin suunnittelemalle Rovaniemen Arctic Light-hotellille, joka on jo kahteen kertaan valittu Suomen ja Pohjoismaiden parhaaksi hotelliksi.

Lapin Kansa on uutisoinut hotellista otsikolla Ci­ty-Ho­tel­li saa poiketa kaa­vas­ta – Mikael Gröh­nil­le lupa ra­ken­taa yh­dek­sän­ker­rok­si­nen hotelli Ro­va­nie­mel­le.