Boutique Hotel F6 on Helsingin hauskin hotelli

Puroplanin suunnittelema Boutique Hotel F6 on valloittanut matkailijat persoonallisella tyylillään ja korkeatasoisella asiakaspalvelullaan. Tripadvisorin käyttäjät arvostelivat heinäkuussa 2016 avatun hotellin kaupungin parhaaksi pisteillä 9.5.

Hotel F6:sen arkkitehtuurista ja sisustussuunnittelusta vastannutta Jaakko Puroa hotellin saama vastaanotto ilahduttaa: “Tavoitteena oli suunnitella Helsingin hauskin hotelli”, hän kertoo. Jo aulatiloissa matkailijoita tervehtivät sirkushenkiset kuvitukset, mutta vetonaulat eivät lopu siihen. Hotellin todellisen sydämen muodostavat kaksi sisäpihaa, jotka toimivat niin aamiaishuoneen jatkona kuin vieraiden yhteisenä oleskelutilana. Kasvihuone pitää hotellin omavaraisena yrttien suhteen, mutta pihojen ikivihreän pinnan salaisuus piilee keinonurmessa ja lasten leikkipaikoilla käytetystä kumisessa turva-alustassa.

Ympäristöministeriölle aiemmin kuulunut rakennus on suojeltu, joten sen muuntaminen hotelliksi ei käynyt käden käänteessä. Useat vanhan rakennuksen ominaispiirteet on huomioitu suunnittelussa varsin luovalla tavalla – esimerkiksi porttikongit saivat uuden käyttötarkoituksen hotellin vastaanotto- ja aulatiloina.

“F6 on sattumoisin myös Helsingin ainoa hotelli, jonka julkisivuun on hyväksytty raidalliset markiisit”, Jaakko kertoo kiittäen samalla kaupungin rakennusvalvontaa hyvästä yhteistyöstä.